Groep 1/2 groen

Welkom in groep groen!

 

Momenteel bestaat groep 1-2 groen uit 12 kinderen. In de loop van het schooljaar stromen er kinderen in. Het voordeel van deze kleine groep is dat er veel individuele aandacht is voor het kind. In  groep groen zitten veel kinderen met verschillende nationaliteiten, ze leren veel van elkaar.

De kinderen krijgen ook voldoende beweging. Regelmatig gymles, een periode danslessen gegeven door een dansdocent en 2x daags buitenspelen. De kleuters hebben een eigen, veilige speelplaats op school. Wanneer het slecht weer is, kunnen we gebruik maken van een theaterzaal of een speelzaal, waar de kinderen met speciaal materiaal kunnen werken.

Ook wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de kinderen. Dit is ook mogelijk aangezien er 2x in de week extra hulp van een leerkrachtondersteuner is die  in de klas komt.

Op het gebied van kunst- en cultuur zijn we ook actief! De kinderen doen veel aan beeldende vorming en ook wordt er regelmatig een cultureel uitje gepland. In oktober gaan we bijvoorbeeld naar de film, aansluitend op het Cinekid festival. Het thema van de kinderboekenweek ‘griezelen’ is een onderwerp van de film.

De kinderen werken met de methode Kleuterplein. Deze methode sluit erg goed aan bij de belevingswereld van de kinderen. Ook leren de kinderen elke 2 weken een nieuwe letter en een cijfer. Dit gebeurt op een speelse manier. Daarnaast werken we met een paar grote thema’s, griezelen/sprookjes en landen, schoolbreed, per jaar.

We werken met een digibord en een i-pad.

Er wordt samengewerkt met de andere kleutergroep(geel), de peuters en groep 3. Regelmatig gaan we samen naar de bibliotheek. De kinderen mogen dan zelf een boek uitkiezen.

Elke vrijdagmiddag werken we groepsdoorbrekend. Dit betekent dat er een aantal kinderen bij groep geel en groep 3 mogen werken.