Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang Smallsteps 'De Hoepel'

Smallsteps 'De Hoepel' zit in het Jan van der Heijdenhuis, midden in de Amsterdamse wijk de Pijp. Met een kookcafé, atelier en ruimte voor theater, dans en muziek, is Smallsteps De Hoepel een BSO met een creatieve aanpak. Kinderen van 4 t/m 13 jaar zijn van harte welkom op onze BSO. Wij zijn iedere schooldag tussen 14.00 uur en 18.30 uur geopend en op studiedagen en in vakanties is er van 8.00 uur tot 18.30 uur hele dagopvang.

Visie en uitgangspunten

Bij de buitenschoolse opvang kunnen kinderen zich na schooltijd en in de vakantie lekker ontspannen en uitleven. Spelen met vrienden en vriendinnen, gymmen, koken of meedoen met theater, zang en dans. Ze mogen meedenken over de activiteiten van de dag en welke materialen er gebruikt worden. Zo leren ze keuzes maken, voor zichzelf en voor de groep.

De jonge jaren zijn enorm belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Kinderopvang levert een bijdrage aan de opvoeding thuis. Wij leren kinderen spelenderwijs de wereld te begrijpen en hun rol daarin te vinden. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren kinderen daarin. In ons pedagogisch beleid leest u wat onze belangrijkste uitgangspunten zijn en welke keuzes wij maken. Het pedagogisch beleid is terug te vinden op de website van Smallsteps De Hoepel, www.kinderopvang-dehoepel.nl

Onze medewerkers zijn echte experts, als het gaat om de gevoels- en belevingswereld van uw kind. Ze begrijpen direct wat uw kind nodig heeft en sluiten er met uitdagende activiteiten op aan. Door goed met elkaar te overleggen, zorgen we samen dat uw kind zich spelenderwijs, krachtig kan ontwikkelen.

Groepen

Smallsteps De Hoepel biedt horizontale opvang. De kinderen worden opgevangen in hun eigen vertrouwde groep met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en ontwikkelingsfase. Het voordeel hiervan is dat we de activiteiten, het dagritme en het spelmateriaal heel precies kunnen afstemmen op de interesse van de kinderen. De drie verschillende groepen zijn de Ontdekkers (4-6 jaar), de Talenten (6-8 jaar) en de Acrobaten (8+).

De groepsruimtes bevinden zich op de derde verdieping (de zolder) van het Jan van der Heijdenhuis. De inrichting en de beschikbare materialen zijn geschikt voor allerlei soorten activiteiten. De groepen voor de jongere kinderen hebben speelhoeken, zoals een rustige leeshoek, een stoere bouwhoek en een huishoek waar zij vol overgave het dagelijks leven kunnen naspelen. Alle kinderen kunnen hun kunsten vertonen in het kinderkookcafé en het atelier. Gymmen doen we in de gymzaal van het Jan van der Heijdenhuis.

Er is een open-deuren-beleid. Dit betekent dat de kinderen, in overleg, over en weer bij elkaar in de groepen mogen spelen.

Direct naast ons pand ligt een schoolplein, dat als buitenspeelplein fungeert. Hier is een zandbak, waar kinderen taartjes bakken en kastelen bouwen. We hebben ook een speelhuis met een glijbaan en een schuurtje vol met fietsjes en ander speelmateriaal. ’s Zomers spelen we vaak met water en zetten we een zwembadje neer. Er is veel schaduw, dus zelfs hartje zomer is het goed uit te houden. Verder spelen alle kinderen vaak op het Hemonyplein of op het Tabithaplein.

Naast alle activiteiten zijn er ook rustpunten om even de dag door te nemen en leuke verhalen uit te wisselen. Regelmatig maken we een uitstapje. We gaan naar het park of naar de speeltuin en soms is er een verrassing in de buurt.

 

Inschrijven

Inschrijven voor buitenschoolse opvang op BSO de Hoepel kan via: www.kinderopvang-dehoepel.nl of neem gerust even contact op met de locatiemanager om een rondleiding in te plannen: dehoepel@smallsteps.info.

 

Vakantieopvang en opvang op vrije dagen

Wanneer een school gesloten is in verband met een studiedag of vakantie, zijn we de hele dag geopend. Wij zijn alleen gesloten op de volgende feestdagen:

  •        1e en 2e Kerstdag.
  •        Nieuwjaarsdag.
  •        2e Paasdag.
  •        Koningsdag.
  •        Hemelvaartsdag.
  •        2e Pinksterdag.