Groep 1/2 geel

Welkom op de pagina van groep geel.

 

In groep geel zitten momenteel 15 leerlingen. Groep geel is een kleutergroep met leerlingen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Op de maandag, dinsdag en woensdag staat Juf Inge Rol voor de groep. Op de overige dagen, de donderdag en de vrijdag, staat Marion Landsmark voor de groep. 

 

De kinderen van groep geel krijgen op de maandagen muziekles van een vakdocent, meester Dennis. Op de woensdagen wordt er gegymd en op de woensdagmiddag mogen de kinderen kiezen om te spelen in groep groen of groep 3. 

 

De eerste woensdag van de maand is er inloopochtend. Dit houdt in dat de papa's en de mama's welkom zijn om samen met hun kind een werkje te doen in de klas. De inloop is van 08:20 tot 08:50 uur. 

 

De laatste vrijdag van de maand is het spelletjesmiddag. De kinderen mogen deze dag een gezelschapspelletje meenemen. 

 

Groep geel maakt gebruik van Klasbord. Hier kunnen alleen ouders zich voor aanmelden. Klasbord is een app waarop foto's van de klas geplaatst worden. Zo kun je zien wat de kinderen die dag gedaan hebben en hier thuis over praten. 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Groep geel 

 

 

 

 

BERICHTEN

25 jan 2017 - bezoek aan Stedelijk museum
Preview foto Op woensdag 25 januari zijn we samen met groep groen met de tram naar het Stedelijk museum geweest. De kinderen hebben daar les gekregen over de werken van Jean Tinguely. Meneer Tinguely bouwde indrukwekkende machines. De kinderen hebben verschillende zintuigen gebruikt tijdens het bezoek. Zo hebben zij gelopen als robots, gevoeld waar een schilderij van gemaakt is en geluisterd naar de geluiden die de machines maakte. Sommige machines waren wel een beetje eng. 

25 nov 2016 - Naar de film
Preview foto Donderdag 27 oktober zijn wij samen met groep groen naar de film geweest in Rialto. Wij zijn naar de film Pettson en Findus gaan kijken. De film gaat over de bijzondere vriendschap tussen een mens en een kat. Het was een leuke film die soms ook een beetje spannend was!

03 nov 2016 - Herfstwandeling
Preview foto Op woensdag 26 oktober is groep geel samen met groep groen op pad geweest. Te voet zijn we naar het Sarphatipark geweest om daar opzoek te gaan naar de herfst. We hebben mooie herfstbladeren gevonden, paddenstoelen gezien en hebben gezocht naar kastanjes, eikels en beukennootjes. Al onze vondsten gingen in tassen mee terug naar school, waar we een mooie herfsttafel hebben gemaakt. 

O ja, we mochten ook nog even klimmen in de klimboom en hebben blaadjes gevangen. 


19 mei 2016 - Welkom in groep 1/2 geel!
In onze groep zitten 25 vrolijke kinderen. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Wieke bij ons in de klas en op donderdag en vrijdag juf Birgitte.

 

In onze klas kun je veel leuke dingen doen. Er zijn hoeken waar je kunt spelen en leren. We hebben bijvoorbeeld: de huishoek, de bouwhoek, een kast met teken- en knutselspullen, een verfbord en een leeshoek waar je ook fijn op de iPad op ontdekking kan gaan. We spelen vaak, maar in de kring doen we ook korte lesjes. We leren de letter of het cijfer van de week, of de juf leest een verhaal voor en stelt er vragen over.

 

Op dinsdag krijgen we muziekles van meester Dennis en op woensdag krijgen we gymles van onze eigen juf. Wat ook heel leuk is, is dat we op vrijdagmiddag op visite mogen in een andere groep. We mogen dan gaan spelen in groep 1-2 groen of in groep 3. En er komen uit de twee andere groepen ook kinderen bij ons op visite.

 

Met onze klas doen we veel leuke activiteiten en uitstapjes. Zo hebben heerlijk gekookt in onze mooie keuken en zijn we naar het Van Gogh Museum geweest. Op 8 juni gaan we samen met groep groen en groep 3 op schoolreis!

 

Vriendelijke groetjes,

Groep 1/2 geel