Ouder- en Kindadviseur

Ik ben Joan Enser. Ik ben werkzaam als OKA (ouder en kind adviseur) van op de Springstok. Ouders, kinderen en jongeren kunnen mij opzoeken voor tips, advies , hulp en ondersteuning. De gesprekken met mij zijn gratis en vrijblijvend. Er vinden regelmatig overleg plaatst tussen de schoolleider, de interne begeleiders en de ouder en kindadviseur over individuele leerlingen. Daarmee proberen wij zo goed mogelijk zorg in overleg met alle partijen te bieden. De rol van de ouders daarbij is heel belangrijk, het gaat immers om de zorg voor w kind. Ik deel graag mijn ervaring en expertise met U vanuit het ouder en kindteam De Pijp en Rivierenbuurt. Ik ben bereikbaar op het telefoonnr. 0628505978 (alle dagen in de week, behalve op woensdag). U kunt mij ook een bericht sturen op het emailadres: j. enser@oktamsterdam.nl. of whatsapp. Elke donderdag zit ik voor kennismaking en of vragen van 09.00-11.00u boven in het OKT gebouw naast de school op de 2e etage. 

 

Wanneer kunt u in gesprek gaan met Joan?

Het eten en slapen van uw kind gaat bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend, of er zijn problemen op school die u verbazen of zorgen maken. Soms zijn kinderen onzeker, andere kinderen zijn juist plotseling brutaal of luisteren niet goed. Het is niet altijd eenvoudig als ouder om goede regels te stellen -en je daar aan te houden- over bijvoorbeeld snoepen, gamen of social media. Dat kan leiden tot spanning en ruzie. Joan denkt graag met u mee als u hier mee aan de slag wilt.

 

Wordt een kind ouder, dan zijn er soms zorgen over pubergedrag zoals spijbelen, seksueel gedrag of drugs. Ook kan een kind het moeilijk hebben door een scheiding, verlies, ziekte of geldzorgen in het gezin. Samen kijken wij wat er aan de hand is, wat er nodig is en hoe wij u kunnen ondersteunen.

 

Soms kan een gezin al weer verder met tips en advies. Soms is het beter om een aantal gesprekken te hebben of een behandeling aan te gaan of een training of cursus volgen. Joan helpt u met het vinden van de juiste ondersteuning of bij het aanvragen van een Persoonsgebonden budget (Pgb.)

 

Klik  hier voor meer informatie.

 

Oudersteunpunt: voor al uw vragen over passend onderwijs in Amsterdam-Diemen

Heeft u vragen over het onderwijs van uw kind? Stel deze vooral binnen onze school. Wilt u liever onafhankelijke informatie of advies? Neem dan contact op met het Oudersteunpunt passend onderwijs Amsterdam-Diemen. Medewerkers van het Oudersteunpunt denken graag met u mee, bijvoorbeeld over:

  • de ondersteuning die er voor uw kind op school mogelijk is
  • hoe u en uw kind een goede school kunnen kiezen, ook als uw kind extra hulp nodig heeft
  • welke scholen voor speciaal (basis)onderwijs er zijn
  • lastige situaties op school

 

U kunt het Oudersteunpunt bellen, mailen een appje sturen, of u kunt terecht bij de spreekuren van het oudersteunpunt/OCO in de stad.

Website:               www.oudersteunpunt020.nl

Telefoon:              020-3306320

WhatsApp:           06-16004600

E-mail:                   info@oudersteunpunt020.nl