VVE het Elfenbankje

Vanaf schooljaar 2020-2021 biedt basisschool de Springstok samen met het Elfenbankje een gecertificeerde voorschool aan voor kinderen vanaf 2,5 jaar. De voorschool is onderdeel van de vroeg- en voorschoolse educatie tussen deze twee partijen: een doorgaande leer- en ontwikkellijn voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. We zijn trots op onze samenwerking en vertellen hier in het kort wat meer over. 
Het Elfenbankje werkt met het programma Kaleidoscoop voor haar voorschool. Kaleidoscoop is een gecertificeerde VVE methode. Binnen Kaleidoscoop staat het kind staat centraal en wordt gewerkt met thema's. 

 

Onze missie:

Op VVE-locatie het Elfenbankje ontwikkelt iedere leerling zich zo dat deze zo goed als mogelijk doorstroomt naar de vroegschool. In het bijzonder geldt dit voor de talige ontwikkeling van kinderen van expats als voor kinderen met een taalachterstand.  

 

Onze visie:

  • Ieder kind binnen de VVE is autonoom, mag eigen keuzes maken, waarbij er ruimte is om individueel en/of samen te leren
  • Ieder kind binnen de VVE wordt gestimuleerd om zelfredzaam te zijn en zelfvertrouwen op te bouwen door te ervaren, te oefenen, vol te houden en opnieuw te proberen
  • Ieder kind binnen de VVE is nieuwsgierig en wil ontdekken, onderzoeken en spelend leren. Wij gebruiken deze intrinsieke drijfveren om hen te laten groeien.
  • Ieder kind binnen de VVE wordt uitgedaagd om zich op alle gebieden te ontwikkelen. Door nauwgezette observatie versterken we hun kracht en kwaliteiten en stimuleren de ontwikkelingsgebieden die wat meer ondersteuning behoeven

 

Spelend leren:

Spelen is de natuurlijke manier waarop peuters de wereld ontdekken. Daarom krijgt het kind op de voorschool alle gelegenheid om te spelen, te verkennen en te ontdekken. We werken creatief met verschillende materialen en laten de kinderen hierin hun eigen ontdekkingen doen en vooral zelf beleven. 

 

E-mail: info@elfenbankje.nl