Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8.

BERICHTEN

16 nov 2016 - Basketbaltoernooi meiden
Preview foto Woensdag 16 november hadden Romaisae, juultje, jennate, Aleyna, Julia, Destiny en ik(Obioma) een basketbaltoernooi. We speelden 2 potjes het eerste potje hadden we helaas met 6-12 verloren, maar het tweede potje hadden we wat meer geluk en speelden we gelijk met 10-10. We speelden in de Apollohal tegen de Anne Frank school. Onze coach was de vader van Rosa, meester adrie en meester Ruben waren er natuurlijk ook bij. Tijdens het basketballen was Romaisae gevallen we weten nog niet of ze iets gebroken/gekneusd heeft voor de rest was alleen ik gevallen maar dat is gelukkig niet zo ernstig. volgende week woendag spelen we weer, tegen welk team weten we niet, maar we gaan ons best doen.

van: Obioma


02 nov 2016 - CINEKID 2016 MET GROEP 8
Preview foto We gingen met onze groep naar Cinekid 2016. We gingen eerst kijken naar allerlei dierenfilms. Vervolgens gingen we naar het medialab en kon je allerlei technische en creatieve dingen doen: zoals met de virtual reality bril kon je landen met een vliegtuig. Het voelde alsof je echt landde. Ik vond het wel een beetje engen we konden ook onze eigen tekening maken op de Ipad. De virtual reality-demo's het leukst!

30 sep 2016 - De kinderpostzegelactie 2016
Preview foto Beste ouders,

De kinderpostzegelactie is weer begonnen, zoals elk jaar gaan we weer langs de deuren en halen we geld op voor een goed doel. Dit jaar gaat het geld naar kinderen zonder een gezin die een pleeggezin nodig hebben. Het geld gaat dan niet alleen naar kinderen in Nederland, maar ook in het buitenland. Elk jaar heeft zijn eigen thema, want vorig jaar deden we het voor gezinnen met weinig inkomen. We kunnen ook en reis winnen naar Duinerell in Wassenaar! gr.Imran Elhaouari uit:GR.8! 

 

voor meer informatie klik op de link hieronder!


30 sep 2016 - NEMO
Preview foto Aafgelopen dinsdag waren groep 7 en 8 naar NEMO om hun plan te vertegenwoordigen voor Youth4Health Challenge en natuurlijk ook voor de prijsuitreiking. Tussendoor mochten we rondlopen in NEMO. Op de foto zie je Obioma, Jennate, Juultje en Kiara (wij) die in het lab een proefje doen. Bij het proefje gingen we uitzoeken wat lichter was: warm of koud water? Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat warm water lichter was. Het proefje ging als volgt: je had een glas met koud water en twee erlenmeyers. Je moest gekleurd water in een erlenmeyer doen en die vervolgens in een bak met heet water stoppen. Die moest je voor twee min erin laten. Na 2 min haal je hem eruit, dan stop je ze allebei in een glas met koud water. De erlenmeyer met koud water komt alle kleur eruit en bedekt alles, de erlenmeyer met warm water word een soort van sliert. En zo zijn we er achter gekomen wat lichter is, namelijk het warme water.

 

Juultje en Kiara


30 sep 2016 - Nieuwsbericht Youth4Health Challenge
Preview foto Hierbij het persbericht, een foto en een facebookbericht over het winnen van de wedstrijd door de groepen 7 en 8! Kijk ook uit naar een eventueel bericht in de kranten en/of wijkkrant de Pijp/gemeente Amsterdam. 

 

www.facebook.com/JongOndernemen/